tisdag 28 mars 2017

Intergrationsodling #2017 har startat

Söndag 26 mars 2017
ÄNTLIGEN! Nu börjar odlingssäsongen 2017. I år har vi två odlingar.
Bygga & bo i Lund fortsätter att odla med ensamkommande ungdomar i gruppen som kallas Kulturbruk Lund. Dessutom har vi just påbörjat en odling med barnfamiljer som fått asyl men väntar på egen bostad inom Lunds kommun, det vill säga "typ våra grannar". 
KULTURBRUK - torsdagar kl. 16 från och med 20 april
Denna soliga och vindstilla söndag träffades Kulturbruk Lund på Brunnshögsodlingen för första gången i år. Ett härligt gäng grävde och sådde. Även jordgubbar och hallon planterades. Klicka HÄR och läs om förra årets aktiviteter. Alla som är sugna på att odla, fika/äta mat och träffas är mycket välkomna från 20 april!


FAMILJEODLINGEN - tills vidare på söndagar kl. 12
En lapp i tvättstugan, som vi skrivit ihop med en flicka som kunde översätta till arabiska och ritat tillsammans med de fyra barnen från förra veckan, lockade minst tolv barn att vara med. Vi planterade om tomater, förskönade platsen med vårlökar av olika slag, hittade nyckelpigor, maskar och bin. Barnen gillar att spela fotboll, måla och vill inte att vi ska sluta odla när klockan är 13. Föräldrarna är nyfikna. Några av barnen har tagit med pelargonsticklingar och ärtskott hem. Tomatplantorna har de också fått förtroende att sköta. Vi tänker inte odla så storskaligt, mer använda odlingen som en mötesplats där varken ålder, kön eller bakgrund spelar roll. Vi har idéer om studiebesök framöver, som ett sätt att slussa in intresserade familjer i andra föreningar i Lund. En riktig energikick har träffarna varit hittills. Välkommen att höra av dig till föreningen Bygga & bo i Lund om du vill veta mer!
  
/Sara & Cecilia
foto: Abol, Cecilia, Lisa, Sara och Åsa

1 kommentar: