torsdag 24 augusti 2023

Skörda regnvatten-safari söndag 3 september

"Det vatten som regnar på tomten bör tas om hand på tomten" sa en professor från LTH vid en föreläsning. Även Vasyd uppmuntrar villaägare till egna lösningar för att ta hand om regnvatten. 

Men hur gör vi i praktiken? Föreningen Bygga och bo i Lund arrangerade för några år sedan en välbesökt solcellssafari. Nu är det dags för ny safari. Denna gång är temat skörda regnvatten.

Tid: 3 september 2023 kl. 14. Ca 1,5-2 timmar

Plats: Mårtens fälad i Lund. Vi möts vid lekplatsen i Sommarlovsparken, mellan Mäster Eriks väg och Kulramsvägen. Klockan 14 gemensam promenad mot den första trädgården.

Vad: Under safarin tittar vi på minst tre olika sätt att ta hand om det vatten som regnar ner på våra tak, bl.a. en nygrävd damm kopplad till ett stuprör och ett system med IBC-tankar kopplade till ett solcellsdrivet självbevattningssystem.
 
De som visar upp sina lösningar i trädgårdarna delar med sig av tips kring material, tillvägagångssätt och problem som lösts längs vägen. Vi besvarar frågor och diskuterar möjligheter till förbättringar och möjliga varianter.

Det är sannolikt att det blir tillfälle för gemensam fika. Ta gärna med något att äta och dricka. 


Närmsta busshållsplats: Bläckhornsvägen
Karta: 


 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar